Chat with us, powered by LiveChat

FRÅN SAGT TILL GJORT med engagemang och välmående

Vårt Sustainable Human Business Program hjälper alla organisationer att lyckas med sina utvecklings- och förändringsresor. Programmet stödjer dig som arbetar i ledningen, som chef eller förändringsledare att utveckla verksamheten genom att fokusera på den minsta, men allra viktigaste produktionsenheten: människan. Med ökat välmående kommer resultaten. Vår vision är ett mänskligare samhälle.

 

FRÅN SAGT TILL GJORT med engagemang och välmående.

Vd Anna Ahrenfelt berättar om vårt utvecklingsprogram.

 
 

Sustainable Human Business Day 2024

Nu har vi öppnat anmälan till historiens andra ”dag” – varmt välkommen!

Det här är Sustainable Human Business

Välmående, kreativitet och produktivitet är bara möjligt i ett mänskligare samhälle.

Ett mänskligt program för utveckling och resultat

När du tar del av vårt utvecklingsprogram blir du certifierad förändringsledare. Med stöd från vår digitala plattform och från oss förändringsexperter på Sustain Change lär dig hur du kan förändra strukturerat steg för steg, få med dig hela teamet och dokumentera hela processen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En gång i veckan skriver vi till dig. Innehållet varierar från tips för en hållbar vardag till nya podcastavsnitt och annat som vi tror inspirerar dig som vill utvecklas till sustainare.

8 av 10 är inte engagerade

En undersökning genomförd av Gallup visar att endast 2 av 10 medarbetare är engagerade i sitt arbete. Detta påverkar självklart resultatet i våra företag idag.

 

4 av 10 sover dåligt

Enligt Folkhälsomyndigheten sover 4 av 10 människor dåligt. En av konsekvenserna är minskad produktivitet i Sveriges organisationer.

 

Sagt om oss

"Vi kan se hur vi utvecklas och det resultat arbetet har givit."
Christina Dahlberg
HR-Chef Cytiva
“Vi vill utvecklas och växa genom att sätta medarbetaren, dvs människan, i fokus. Våra övergripande mål är att öka medarbetarengagemanget, kundnöjdheten samt öka lönsamheten. Vi har valt Sustain Change som partner i det arbetet.”
Filip Guven & Marika Borg Ström
Vd resp HR-chef Brasseriegruppen

För 30 år sedan började jag på civilekonomprogrammet i Umeå. Yrkesbanan var utstakad – jag skulle bli revisor!

Men så läste vi organisationsteori och hade väldigt bra lärare. Med det förändrades mitt yrkesval till att välja organisation & ledarskap som inriktning på mina studier. Sedan var jag fast! Det är ju MÄNNISKORNA det handlar om.

Efter mina studier började jag på Handelsbanken, först på bankkontor i Umeå och sedan i Stockholm. Men jag  var mer intresserad av att studera hur cheferna ledde verksamheten och såg sådan POTENTIAL till att skapa bättre RESULTAT.

Efter att ha deltatigt i ett centralt projekt för att ta fram ett nytt introduktionsprogram för koncernen fick jag möjlighet att byta karriär och började arbeta med kompetens- och ledarutveckling centralt i Handelsbanken. 

Under den tiden fick jag möjlighet att gå en extern utbildning. Efter diverse funderingar kom min mamma på att du ska ju gå ”Bosses utbildning”. Ett samtal jag minns än idag.

Den utbildningen i Förändringskunskap & utvecklingsarbete ledde till att jag radikalt förändrade synen på VERKSAMHETSUTVECKLING, LÄRANDE & FÖRÄNDRING. Det har kommit att prägla mitt sätt att arbeta och leva mitt liv sedan dess.

2008 kastade jag mig loss och startade eget där jag i huvudsak arbetat med organisationsutveckling och förändringsarbeten.

När min mamma drabbades av alzheimer 2014 började jag fördjupa mig i detta med hälsa och personlig hållbarhet då jag såg att det var allt fler var stressade och sov allt sämre och fick kunskapen om att vår livsstil påverkar om och när vi drabbas av folksjukdomar.

Idag har jag tillsammans med teamet på Sustain Change förenat dessa två – VÄLFUNGERANDE ORGANISATION & VÄLMÅENDE MEDARBETARE. Vi har utvecklat ett nytt sätt att styra och leda verksamheter med den minsta resultatskapande enheten nämligen människan som utgångspunkt. Vi kallar det för SUSTAINABLE HUMAN BUSINESS!

Blir du nyfiken och vill veta mer – boka ett möte med mig så tar vi det därifrån.

Anna Ahrenfelt, grundare & VD