Chat with us, powered by LiveChat

Moodboard

Mood betyder ”stämning” och det är precis det tanken är att du ska fånga i din moodboard. Hur du vill må och känna dig inte saker du ska göra, prylar du vill ha och mål du ska nå. När du är på det klara hur du vill må och känna dig visualiserar du detta på din moodboard med hjälp av foton, egen ritade bilder, citat, enstaka ord m.m. Genom att göra en visulisera våra önskningar skapar vi riktning i våra liv och den kommer fungera som ett stöd för dig i vardagen.

Vår moodboard delas in i fyra delar; det fysiska, mentala, sociala och själsliga. Där den knepigaste förmodligen är själen, det är väl den fråga mänskligheten brottats längst – vad är själen egentligen? Förslagsvis delar du upp din board (kan vara en anslagstavla eller ett A4/A3 papper) i fyra kvadrater som på bilden intill. Sedan kan du ta hjälp av nedanstående frågor:

Fysiskt – hur vill du att din kropp ska kännas? Vad vill du kunna använda din kropp till?

Själsligt –  vad är själen för dig? Vad är skillnaden mellan själen & det mentala (psyket)? Vilka konsekvers får det att vi har en själ?

Mentalt – vilken känsla vill du vakna upp med? Hur vill du känna dig när du utför saker både på jobbet och hemma?

Socialt – hur vill du känna dig tillsammans med andra? Vad är viktigt för dig i relationer med andra? Vem vill du vara i relation med andra?

De två första, det fysiska och själsliga, handlar om hur du vill må inombords. Medan de två andra innefattar även vad andra ser och upplever. Försök att varje dag ta hand om dig inom de fyra delarna.

Share the Post: