Chat with us, powered by LiveChat

1. Sustainable Human Business Day – Människan

I det här allra första avsnittet av vår podd Sustainable Human Business Talks fokuserar vi på människan.

Vi diskuterar hälsosamt och hållbart engagemang och frågar oss hur man skapar en kultur där alla tar ansvar för sitt eget välmående. Vi är eniga om att det alltid är en bra idé att se hela människan på arbetet och satsa mycket energi på utveckling av inre färdigheter.

Vi sågar den överdrivna inriktningen på effektivitet och uppmanar arbetsgivare att i stället involvera medarbetarna i organisationens övergripande mål och syfte.

Vi frågar oss hur alla kan bidra, inte bara till en positiv arbetskultur, utan faktiskt också till ett mänskligare samhälle. Kanske genom så enkla medel som att uppmuntra det positiva hos andra. Här bjuder vi på en praktisk idé kallad ”Humble Boost” som går ut på att uppmärksamma positiva egenskaper hos människor och på så sätt odla en blomstrande arbetsmiljö.

Välkommen att inspireras av Niklas, Lhinas och Annas erfarenheter av hur vi bygger välmående organisationer med ökad lönsamhet.

Medverkande i den ordning du kommer höra dem är:

Niklas Huss, ordförande och medgrundare av MindShift och egen företagare. Med bakgrund inom både Skatteverket och försäkringsbranschen har han skapat transformationer i traditionella miljöer och är i dag involverad i flera olika innovativa initiativ med målet att skapa möten och samverkan som kan förändra världen, såsom Samverket och Samhällskontraktet.

Lhina Segerbo, Lhina arbetar som People & Culture manager på Icebug. Ett svenskt skoföretag som på många sätt utmanar business as usual. Icebug har som mål att inspirera människor till ett aktivt liv utomhus och en hållbar ”future fit” livsstil. Icebug har bestämt sig för att utmana vad en arbetsplats är och utforska vad den istället kan vara för att skapa utveckling, growth, engagemang och välmående hos människorna som är företaget. 

Avsnittet är inspelat under den allra första Sustainable Human Business Day i Studio Sergel i Stockholm i september.

 

1. Sustainable Human Business Day – Människan

Dela detta poddavsnitt

Facebook
LinkedIn