Chat with us, powered by LiveChat

11. Så möter vi the fog of future

Arbetsmiljö är mycket mer än ergonomi och luftkvalitet. Det är detta ”mycket mer” som Anna och Niklas pratar med Linda Öhman om, HR-strateg på Haninge kommun.

Linda inleder med att reflektera över den första Sustainable Human Business Day och hur alla som lyssnade kunde spegla sig i samtalen.

Anna understryker hur komplex systembilden är och Linda nämner begreppet ”fog of the future”. Vi vet inget om framtiden. Därför måste vi skruva i systemet tillsammans för att möta allt som påverkar.

Linda berättar om sin ungdom präglad av idrott och en känsla av att vara stark. Hon ville arbeta med folkhälsa. Efter universitetet fick hon inte det jobb hon tänkt sig, men nya och viktiga lärdomar, till exempel att hon inte var så stark som hon trodde. Kan man må så här illa? frågade hon sig, och berättar hur hon kom tillbaka.

Niklas frågar vad Linda lärt sig av tidigare arbeten. Vilka förändringar försökte hon genomföra? Vad skulle hon göra annorlunda i dag. Linda berättar om tydlighet, uppdragskartor och kravet på förutsättningar.

För Anna är det som ljuv musik. Anna lyfter det hon anser vara det mest självklart affärskritiska i varje organisation.

Niklas nämner kostnaderna för psykisk ohälsa och vem som får betala om vi fortsätter med vårt reaktiva sjukvårdssystem och svaga preventiva arbete. Var börjar förändringen?

Linda väver in sina erfarenheter från att vara yogalärare och påminner om sådant som vi pratat om alldeles för lite när det gäller arbetsmiljö.

Anna fyller på med helhetstänk och behovet av en kärnkompetens vi inte ägnat tillräckligt med fokus. Niklas berättar om sin egen yogalärare som också är chef och vad yogan lärt henne.

Avslutningsvis berättar Linda om Haninges nya koncept för framtidens arbetsplatser.

 

11. Så möter vi the fog of future

Dela detta poddavsnitt

Facebook
LinkedIn