Chat with us, powered by LiveChat

13. Ut ur ekorrhjulet

Första avsnittet i säsong två är inspelat under historiens andra Sustainable Human Business Day.

Vi talar om att ta sig ur ekorrhjulet. Medverkande är Anders Lundin – f.d. lärare och föreläsare i konsten att skickliggöra varandra, Marianne Gustafsson – socionom och psykoterapeut samt Håkan Mild Svensson – grundare av Berotec. Anna Ahrenfelt, grundare och vd på Sustain Change modererar.

Vad kan vi göra när själva normen är ekorrhjulet? 

Håkan påminner om att det är valen vi gör varje dag som bestämmer hur livet blir. Anna frågar vem vi är till för? Marianne påminner sig om att det ju är hon som är människan i hennes liv. Vad händer om vi glömmer det? frågar Anna.

Håkan berättar om sina låga betyg och hur han kämpade för drömjobb och karriär, tills han blev uppsagd. Och vad hände då, tro?

Anders gillar att sticka hål på ballonger. Marianne påminner om vad hon tror är viktigast för alla. Anders tror att vi gör det för svårt och ger förslag på några enkla frågor att ställa sig. 

Anna vill återerövra det grundläggande i att vara människa, i stället för att fokusera på prestation och bekräftelse. Är det till och med en kärnkompetens? Håkan berättar om en metod att upptäcka när man är på rätt plats i livet.

Samtalet handlar också om ansvar. Vem ska göra må-bra-jobbet? Vad är du styrd av? Anders, som också varit förbundskapten inom handbollen, berättar om ett uppvaknande inspirerat av en gammal legend inom sporten.

Marianne tipsar om hur vi kan använda morgnarna till att undvika att känna oss styrda. Anders tycker vi ska samtala om hur vi samtalar och Håkan jämför med det självklara att hålla koll på bilen innan den brakar ihop.

Anna sammanfattar med att alla måste träna på det svåraste av allt. Gissa vad och var du måste börja!

 

13. Ut ur ekorrhjulet

Dela detta poddavsnitt

Facebook
LinkedIn