Till det tredje samtalet under historiens tredje Sustainable Human Business Day kom Brasseriegruppen tillbaka. Dags att sammanfatta vad som hänt sedan vårt samtal på den allra första Sustainable Human Business Day 2023.
Anna frågar delägare Daniel Guven och Magnus Helgesson, ny i företagets advisory board, vad som hänt under det år som gått sedan Marika Borg Ström klev in som HR-chef.
Svaret är ”mycket” och Daniel berättar om vad han tycker är viktigt att kommunicera till sina medarbetare om man som Brasseriegruppen vill bli branschens bästa arbetsgivare.
Magnus berättar hur han motvilligt klev in i restaurangbranschen igen och varför han övertygades om att det trots allt var rätt att kliva på.
Magnus redogör också för sin syn på medarbetarundersökningar och tar upp alla människors universella behov. Hur många tänker du att de är?
Daniel berättar hur de skriver om den långa och komplicerade affärsplanen så att alla medarbetare skulle förstå den, tycka att den var enkel att använda och förstå varför den spelar roll. Hur lång tror du den blir?
I företagets nystartade akademi ska man satsa på det allra viktigaste för alla företag vill lyckas. Du vet på vad.
Anna välkomnar slutligen Daniel och Magnus att komma tillbaka om ett år igen och berätta ännu mer om resan mot branschens bästa arbetsgivare.
Avsnittet rundas av med att fyra konsulter från Sustain Change – : Sofia Linde, Stefan Gårdh, Ann Lundström och Fredrik Weibull – presenterar de fyra teser som Sustain Change tagit fram för företag som förstår var kraften finns och – som är målet med alla insatser – vill gå från sagt till gjort.