Chat with us, powered by LiveChat

8. Hur mår människan i månadsrapporternas värld?

Gäst vid lägerelden denna gång är Ulrika Andersson, i många år partner och konsult på PwC, sedan ett år egenföretagare. Hur går snacket i ledningsgrupperna? Hur är det att arbeta i organisationer präglade av prestation och optimering. Vad händer med människan? Är en kulturförändring möjlig? 

Det diskuteras, säger Ulrika, men tas ämnet på allvar? Styr ändå kraven på marginaler? Hur kopplas människans välbefinnande till resultatet? undrar Anna. 

Ulrika filosoferar kring individualismen. Har vi svårt att sätta oss in i andras reaktioner? Niklas frågar sig när han mått som bäst och ger exempel. 

Reflekterar inte ledningarna över egna personliga principer? undrar Anna. Och vad gör vi åt vi-och-dom-känslan? Hur nyttja den kollektiva intelligensen?

Vi är jättedåliga på att kommunicera, säger Ulrika. Niklas lyfter hur titlar hindrar oss från att vara mänskliga. Anna refererar till ett samtal med podcastens ljudtekniker om hur enkelt det borde vara. Har vi skapat system som går emot den mänskliga naturen? Hur ska vi mäta tillväxt om vi nu måste?

Har människan blivit en Formel 1-bil som bara kör runt, runt, utan att komma någonstans? frågar Niklas. Finns möjlighet till ny riktning? 

Anna är nyfiken på hur det är att vara kvinna i företag som domineras av män. Ulrika ger exempel på vad som inte är okej, sådant som fungerar och när foten måste sättas ner. Anna delar en viktig insikt från en meditation.

När Ulrika berättar om ett initiativ för att intressera unga tjejer på högstadiet för tech-branschen, hejar Niklas på och undrar hur man ruskar om ledningsgubbarna så att det händer något. Anna avslutar avsnittet med framtidstro, bara vi gör…ja, vad? Lyssna, reflektera och hör av dig!

8. Hur mår människan i månadsrapporternas värld?

Dela detta poddavsnitt

Facebook
LinkedIn