Välkommen till den första Sustainable Human Business Day

En dag för verklig förändring! Sustain Change bjuder in dig som vill vara med i det livsviktiga arbetet att omforma arbetslivet till en kraftkälla för välmående och hållbara resultat. Ett mer mänskligt samhälle där vi förenar framgångsrik business med fysiskt och psykiskt välmående. Vi lovar dig inspiration, nya tankar & idéer. Missa inte möjligheten att vara med på uppstarten av Sveriges nya nätverk för att gå från sagt till gjort!

12 september 2023 kl 9.00 - 11.00

Vi sänder live från Studio Sergel mitt i Stockholm och du kan delta digitalt.

Det är kostnadsfritt men platserna är begränsade så anmäl dig redan idag. Då intresset är stort öppnar vi upp ett större digitalt rum – varmt välkommen att anmäla dig!

Här är Zoom-länken till evenemanget

Det är dags att gå från ord till handling och göra det vi pratat om så länge: Skapa arbetsplatser där människor kan må bra och vara produktiva både som chefer och medarbetare.

Vi ska prata om hur du som chef kan få en mer hållbar vardag med mindre stress och press och ändå få mer gjort tillsammans med dina allt mer välmående och engagerade medarbetare. 

Alla vet vi ju att den som mår bra också presterar bra. Så vad sägs om att vara med och bygga ett mänskligare samhälle där hälsan är bra för verksamheten, och verksamheten är bra för hälsan? 


Vi sänder
live från Studio Sergel mitt i Stockholm och du kan vara med på Zoom, och du deltar så mycket du kan den här dagen. Du är viktig om vi ska kunna gå från sagt till gjort och äntligen starta ett verkligt förändringsarbete i hela Sverige. 

Jag anmäler mig

Vad ska vi prata om?

Det går inget vidare för Sverige. Ohälsa, sjukskrivningar, personalomsättning och bristande medarbetarengagemang gör hela samhället ineffektivt, deppigt och sjukt. Bara 2 av 10 är engagerade på jobbet, enligt Gallup. Så många som 4 av 10 sover dåligt, enligt Folkhälsomyndigheten, vilket påverkar prestationen i allra högsta grad.


Denna den första Sustainable Human Business Day är startskottet för ett nytt ledningsparadigm, grundat i den humanistiska psykologin.


Det kommer att handla om var all förändring startar och när den faktiskt blir verklig och inte bara läpparnas bekännelse. Vi kommer att prata om vad vi behöver göra, vem som kan göra vad, vilka hinder som finns på vägen samt vad som kan hända om vi inte gör något.

Och så klart kommer vi att fokusera på hur arbetsliv och privatliv ska fungera med både hälsa och produktivitet som självklara mål.

Vi kallar det Sustainable Human Business och vi hoppas att du vill vara med i arbetet för ett mänskligare samhälle.

Program

09.00 Välkomna
Välkommen till en dag för verklig förändring! För hälsa och hållbara resultat.

Vi kommer att diskutera hur vi kan gå från ett ohälsosamt och onödigt ineffektivt nuläge till ett hälsosammare och mer produktivt nyläge.

Statistik och studier sänder tydliga signaler om ohälsa och bristande engagemang hos Sveriges arbetande befolkning. Vi frågar oss vad det beror på och vem som bär ansvaret för en positiv förändring. Att chefen ensam ska se alla signaler och vända utvecklingen är orimligt. Så hur ändrar vi på en kultur som accepterar att några längst fram på den jättelånga tandemcykeln trampar för allt vad de är värda, medan en stor skara bara åker med och trampar lite för syns skull och några längst bak bromsar eller till och med trampar åt andra hållet?

Medverkande: Tintin Jonasson, Anna Ahrenfelt & Johanna Palmqvist

Människan
Varför är bara 2 av 10 engagerade på arbetet (Gallup)? Vad kan en organisation förvänta sig av sina medarbetare? Hur mycket är den egna hälsan, engagemanget och det allmänna välmåendet en privatsak? Kommer samhället - vi alla tillsammans - ha möjligheter att ta hand om varandra när vi blir gamla? Vi pratar om att rannsaka sig själv (Inte är det väl så illa att  jag är en s.k. quiet quitter?) och fråga sig: Kan jag bli engagerad där jag är eller borde jag söka mig vidare? Hur respekterar och ansvarar jag för mitt eget liv i praktisk handling?

Medverkande: Niklas Huss & Lhina Segerbo

Samtalsledare: Anna Ahrenfelt

Ledningen
Vi pratar om hur organisationens resultat alltid är beroende av hur människorna mår och presterar. Och att den kunskapen leder till behovet av nya sätt att styra och mäta framgång. Vi pratar om hälsans effekt på resultatet, om att ledningen därför alltid måste ha koll på hur medarbetarna mår. Det handlar om att föra en ständig dialog om verksamhetens uppdrag och mål, se klagomål som uttryck för behov som leder till verksamhetsutveckling och om det nödvändiga modet att plocka bort chefer som inte fungerar.  

Medverkande: Ulrika Andersson, Anneli Viklund & Fredrik Lindecrona

Samtalsledare: Anna Ahrenfelt

Besök av Brasseriegruppen
Filip Guven, Vd & Marika Borg, HR Chef kommer och berättar om sin verksamhet och den utvecklingsresa de är inne i.

Chefen
Du som chef måste kunna ha en hållbar vardag, men hur ser vägen dit ut? Vi försöker identifiera var ansvarsgränserna går mellan ledning, chefer och medarbetare. När är hälsa och effektivitet ledningens ansvar, när chefens och medarbetarens? Hur når organisationen sina mål med värdighet och sammanhållning intakt? Vi pratar om varför jag är chef, om jag lyssnar lika mycket som jag pratar och om jag kan ta beslut som är bra för organisationen, men sämre för mig.

Medverkande: Linda Öhman, Katarina Roddar & Charlotta Stensson

Samtalsledare: Anna Ahrenfelt

Från sagt till gjort
Vi avslutar den första Sustainable Human Business Day med att försöka sammanfatta det  gigantiska förändringsarbete vi står inför. Det kräver att vi tänker nytt och förstår att all förändring börjar inom oss. Alla tre nivåer - ledningen, chefen, medarbetaren - behöver dra sitt strå till stacken.

Till nästa Sustainable Human Business Day är läxan att lära sig mer om förändring och läsa på om vad det innebär att vara människa. Vårt förslag: Läs på och öva på Bohm-dialogen (googla).


Medverkande: Bo Ahrenfelt

Summering och nästa steg

Medverkande: Tintin Jonasson, Anna Ahrenfelt & Johanna Palmqvist

11.00 Slut

Medverkande

Håll utkik för här presenteras löpande fler medverkande.

Tintin Jonasson

Styrelseordförande, Sustain Change

Share on LinkedIn
Läs bio

Anna Ahrenfelt

Grundare & Vd, Sustain Change

Läs bio

Ulrika Andersson

Egen företagare

Bo Ahrenfelt

Expert & kvalitetssäkrare, Sustain Change

Johanna Palmqvist

Vice Vd, Sustain Change

Anneli Viklund

Tillväxtrådgivare / Business Advisor - Acceleration Sthlm

Niklas Huss

Ordförande och medgrundare MindShift & egenföretagare

Fredrik Lindencrona

SKR och Inner Development Goal

Linda Öhman

HR-strateg Haninge kommun & egen företagare

Katarina Roddar

People Leader på PwC Sverige

Filip Guven

VD för Brasseriegruppen

Marika Borg

HR Chef på Brasseriegruppen

Charlotta Stensson

Förhandlingschef på Fastigo

Lhina Segerbo

People & Culture manager på Icebug

För ledare, chefer och dig som vill skapa förändring i organisationer på riktigt.

Sustainable Human Business Day

12 september kl 9.00-11.00

Boka redan idag, platserna är begränsade!

Jag vill anmäla mig

Ett stort tack till våra sponsorer

Sustainable Human Business Day arrangeras av Sustain Change.

Vill du komma i kontakt med arrangören gör du det genom att maila till contact@sustainchange.se eller ringa Anna Ahrenfelt på 0708-69 78 70.