Chat with us, powered by LiveChat

Varje människa borde få känna sig tillräcklig i sitt eget liv

Karin har precis börjat hos oss som redaktör för Sustainyou.se samt ansvarig för våra sociala medier. Vi vill gärna ha en dialog med er läsare och följare och tror att det är bra om ni får veta lite mer om Karin.

Vem är du?

En ord-, bild- och språkintresserad medelålders gift tvåbarnsmamma som gillar att vara ute i skog och skärgård och att åka utför. Men också att rita, skriva, dutta med krukväxter, spela spel, träffa vänner och familj, prata, läsa, kolla på film och … Och som mellan varven har lite svårt att få ihop tillvarons alla delar – vilket väl är ganska uppenbart. 

– Men jag jobbar på det, och börjar allt mer inse den fulla potentialen i Sustain You.

Du har tidigare jobbat med oss i olika projekt under ett par år nu – vill du dela med dig av någon reflektion, lärdom? 

– Att man inte förändrar sin tillvaro över en natt. Det finns på riktigt inga snabba genvägar, inga innerkurvor att ta. Man behöver göra jobbet. Inte ligga i soffan framför en maffig streamingserie och tro att det där ska fixa sig snart, på något magiskt vis. 

– Men det finns något fint i det, att om om man verkligen vill skapa sig en mer hållbar tillvaro då behöver man också umgås med sig själv. På riktigt. Tänka, fundera, prioritera. Låta saker mogna, förändra i små steg. Då får man känna att man lyckas också, inte en gång utan många gånger. Det ger mer, och håller mycket bättre än att försöka sig på nyårslöftesprincipen – den där ”nästa år ska jag bli en tålmodigare och roligare mamma, omtänksammare partner och duktigare kollega som tränar tre pass i veckan och lagar inspirerande middagar från grunden varje dag”  – ännu en gång. För mig brukar det senare resultera i att jag känner mig misslyckad redan dagen före nyårsafton … 

– Men med det sagt så kan jag rekommendera nya säsongen av The Crown.

Varför tror du att det behövs en tjänst som Sustain You?

– För att det är så tydligt hur många vi är som vill ha det lite annorlunda än hur vi faktiskt har det, men som inte lyckas helt på egen hand. Och då tänker jag inte bara på vänner och bekanta som har kommit för nära den där berömda väggen, bränt ut sig, drabbats av utmattningssyndrom och så vidare, utan lika mycket på hur det hörs på eller mellan raderna i så många samtal och sms-konversationer man har.

Hur tror du att Sustain You kan hjälpa oss som individer?

– Genom blandningen av kunskap och konkreta verktyg och uppgifter att ta sig an i boken med 5-stegsmetoden. Sedan tycker jag att appens funktion för att hjälpa en etablera nya vanor är bra. Det kan låta som en pyttegrej, men för mig är det mycket värt med återkommande påminnelser.

Har du något önsketänkande om din roll som redaktör?

– Oj Svår fråga. Nej, inte just kring redaktörsrollen. Inte på rak arm. Men jag önskar verkligen att många, många människor ska hitta till tjänsten och få uppleva känslan av att de lyckas förändra det där som har legat och gnagt. Kanske i många år. För varje människa borde få känna sig tillräcklig i sitt eget liv.

Share the Post: