Chat with us, powered by LiveChat

Varför är det så svårt att prioritera sig själv?

Har du också varit med om att du säger ”ja visst, självklart” när någon ber dig om hjälp? Att du sätter dina egna prioriteringar och behov åt sidan för annat du ser behövs. Det kan gälla såväl mot arbetsgivare som mot kollegor, familj och vänner. 

Vi är många som har lättare att säga ja till andra och sätta andras behov före våra egna. Utan att vi direkt är medvetna om att vi säger nej till oss själva. Och vilka konsekvenser det får för en själv – tidsbrist, hoppar över pausen eller kanske morgonpromenaden.

På detta webinar får du:

  • Hur det kommer sig.
  • Hur man kan förändra.
  • Tre hjälpsamma frågor.

För att få svar på dessa frågor har vi bjudit in vår expert Bo Ahrenfelt. Han är läkare och psykiater men har huvudsakligen arbetat som managementkonsult och inte minst utbildat tusentals personer i förändrings- och utvecklingsarbete.

De tre centrala och hjälpsamma frågor som Bosse skickar med oss från föreläsningen är:

  1. Hur hindrar jag mig från att ge mig själv tid? Dvs Hur hindrar du dig från att ge dig själv tid?  Konkretisera bokstavligt och vardagligt.
  2. Hur hindrar jag mig från att prioritera det som är viktigt för just mig?
    Dvs Hur hindrar du dig från att prioritera det som är viktigt för just dig?  Konkretisera bokstavligt och vardagligt.”Jag måste dammsuga”, ”Jag måste tvätta bilen”, ”Jag måste jobba 60 timmar för att platsa i gänget” osv. Det är exempel på bokstavliga svar
  3. Avslutningsvis en existentiell fråga: Mitt eget välmående dvs ditt eget välmående – vad är det och vad växer det upp ur?
Share the Post: