Chat with us, powered by LiveChat

Bit ihop, eller…

kontakt

Förra veckan fick jag ett sms från min 17-åriga dotter (pappavecka): ”Är så jävla trött”. Jag stod i hallen med 7-åringen som skulle lämnas på skolan. Dottern och jag smsade några vänder och mitt budskap var i runda slängar – vi är alla trötta ibland, bit ihop, blir bättre när du kommer ut i frisk luft, snart är du klar med jätteuppgiften i skolan. 

När jag lämnat lilleman på skolan och gick mot jobbet var det en röst som sa till mig ”men nu gör du ju precis så som du säger att man inte ska göra”. Att hon inte ska lyssna på sin trötthet utan bita ihop.

Jag ringde upp henne och vi pratade om hennes alternativ och gemensamt kom vi fram till att det klokaste var att stanna hemma på förmiddagen för att orka med eftermiddagen samt göra klart jätteuppgiften.

Det här gav mig en påminnelse om vikten av att lyssna på sig själv och sina känslor. Glad att jag stannade upp, lyssnade på min inre röst och ringde upp henne. Och för henne blev det ett bra val att stanna hemma och vila på förmiddagen.

Här kan du läsa mer om känslorna som lots och kapten i våra liv.

Share the Post: