Chat with us, powered by LiveChat

9. När chefen blir trädgårdsmästare

Anna och Niklas gästas av Katarina Roddar, HR-direktör med titeln People Leader på PwC. Sittande vid lägerelden diskuterar de den nya chefsrollen och vilka strukturer som håller emot behovet av förändringar.

Anna frågar vilken sorts ledare som kommer ta oss alla mot ett arbetsliv där människor mår bra.

Niklas ställer frågan om vi alla har blivit mjukare. 

Katarina ser dåliga och bra konsekvenser av det nyligen påtvingade distansarbetet och exemplifierar med en förändrad inställning till möten, teamarbete och till kollegor. 

Anna kommer att tänka på hur Annie Lööf svarade på frågan hur hon egentligen mår inför att hon skulle kliva av som partiledare. Hur mår hon egentligen under rustningen?

Niklas drar en lans för att fokusera på människors förmågor och sågar flera av dagens sätt att rekrytera. Anna hjälper till med sågningen.

Katarina lyfter behovet av många olika kompetenser i teamen när världen är komplex och givna lösningar saknas. Hur kommer t.ex. AI att förändra? 

Anna nämner den kanske viktigaste kompetensen av alla för att inte bli vilse i pannkakan och duka under av alla förväntningar. Men hur göra med chefer som söker status?

Niklas vill öppna stängda dörrar och efterlyser fler trädgårdsmästare som kan det här med jordmån, näring och blomning, särskilt när inte alla är på plats i växthuset. 

Anna hakar på Niklas metafor: ”Tio frön ger tio olika växter.” 

Katarina betonar betydelsen av självreflektion och berättar vad hon själv behöver.

Anna avslutar med en cliffhanger om nästa Sustainable Human Business Day i januari 2024: Skillnaden mellan det gamla och det nya måste tydliggöras.

 

9. När chefen blir trädgårdsmästare

Dela detta poddavsnitt

Facebook
LinkedIn