Kerstin Dejemyr har drygt 25 års erfarenhet som polis och har arbetat inom en mängd olika områden, men främst med våld i nära relationer, brott mot barn och sexualbrott såväl på operativ som strategisk nivå. I flera år arbetade hon även med chefsutveckling och att coacha ledare.
Under hösten 2017 var hon en av initiativtagarna till polisens Metoo-upprop #Nödvärn. Omkring 5000 polisanställda anslöt sig till den hemliga Facebook-gruppen och hundratals vittnesmål om trakasserier och övergrepp inom polismyndigheten samlades in. Hennes insatser i samband med metoo ledde dessvärre till att Polismyndigheten polisanmälde henne för underlåtenhet att rapportera brott. Polisanmälan samt ett bokkontrakt innebar att Kerstin valde att lämna Polismyndigheten och skrev sedan den uppmärksammade boken Gärningsmannen är polis tillsammans med journalisten och författaren Lisa Bjurwald.
Idag arbetar Kerstin aktivt med rådgivning, föreläsning och att utbilda i våld och beteende samt verka som stöd till individer och verksamheter som behöver hjälp att strukturera kaos. Dessutom har hon ett par stora internationella projektledningsuppdrag med uppgift att bygga broar mellan olika kulturer.
Vi får höra om hennes erfarenheter om ledarskap, tystnadskultur och härskartekniker och om manlig och kvinnlig energi när det fungerar som sämst. Räcker det med lika antal kvinnor och män för att det ska bli jämställt på arbetsplatsen? Hur rekryterar vi rätt ledare och hur bryter man destruktiva kulturer?